10-21.11.2025 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
|
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
|
PN.
10.11.25r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i miodem, słupki kalarepki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, szynka drobiową , pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Makaron durum z białym serem i cukrem trzcinowym.
Mandarynka.
Kompot z jabłek.
|
|
WT.
11.11.25r. |
Narodowe Święto Niepodległości
|
|
ŚR.
12.11.25r. |
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku i tuńczyka, papryka czerwona.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Baton owocowy, marchewka do chrupania, kefir.
|
Zupa kalafiorowa.
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. ogórek konserwowy.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
|
CZW.
13.11.25r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka zwykła z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, kiełbasą swojską , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Jabłko.
Kompot wieloowocowy.
|
|
PT.
14.11.25r.
|
Chleb razowy z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka.
|
Antywirusowa zupa czosnkowa.
Kotlety ala gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
|
PN.
17.11.25r.
|
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym, cząstki jabłka.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Talerz warzyw ( papryka czerwona, ogórek zielony, pomidor koktajlowy, kalarepka, rzodkiewka), dip jogurtowy.
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Pałki z kurczaka pieczone, ziemniaki, sur. marchewka z groszkiem.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
|
WT.
18.11.25r.
|
Chleb graham z masłem, pastą Shreka (twarożek, świeża bazylia) , pomidor .
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka owocowa ze świeżych owoców.
|
Zupa brokułowa.
Spaghetti bolognese z mięsem i warzywami.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
|
ŚR.
19.11.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Budyń z kaszy jaglanej, mandarynka.
|
Zupa krem z dyni Hokkaido z grzankami.
Filet z miruny w cieście, ziemniaki, sur. kapusty kiszonej, marchewki i jabłek.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
|
CZW.
20.11.25r.
|
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta piersi kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Barszcz ukraiński na zakwasie z fasolą.
Ryż z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot wieloowocowy.
|
|
PT.
21.11.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z soczewicy czerwonej, marchewki i sezamu, ogórek kiszony.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa krupnik.
Kluski z mięsem, sur. z kapusty czerwonej z kukurydzą i porem.
Kompot agrestu i truskawek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym
|