15-26.09.2025
Opracowała: Katarzyna Górny
|
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
|
PN.
15.09.25r.
|
Kasza manna na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem brzoskwiniowym.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa szpinakowa.
Spaghetti bolognese z mięsem i jarzynami.
Kompot z jabłek.
|
|
WT.
16.09.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek, pomidory koktajlowe.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, ciastka słomka ptysiowa.
|
Zupa krem z dyni hokkaido z grzankami.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z agrestu i truskawek.
|
|
ŚR.
17.09.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, schabem pieczonym ( wyrób własny), papryka żółta.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka drożdżowa z serem białym, winogrona, kefir.
|
Zupa ryżowa.
Knedle ze śliwkami i masełkiem.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
|
CZW.
18.09.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami i miodem, chrupki kukurydziane.
|
Zupa ogórkowa.
Gulasz wieprzowy z kaszą bulgur, sur. buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot wieloowocowy.
|
|
PT.
19.09.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka.
|
Zupa grysikowa.
Leczo z cukinii z piersią kurczaka, papryką i pomidorem, ziemniaki.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
|
PN.
22.09.25r.
|
Chałka z masłem, cząstki jabłka.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Talerz warzyw ( marchewka, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, papryka czerwona i żółta, rzodkiewka), dip jogurtowy.
|
Zupa czosnkowa.
Makaron kokardki z brokułem i piersią kurczaka w sosie śmietankowym.
Kompot z porzeczki czerwonej i gruszek.
|
|
WT.
23.09.25r.
|
Chleb graham z masłem, żółtym serem wędzonym , pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Deserek jogurtowy z galaretką brzoskwiniami i biszkoptem.
|
Zupa kapuśniak.
Kotlet mielony z ryby, ziemniaki, sur. sałata w sosie winegret.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
|
ŚR.
24.09.25r.
|
Makaron na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta piersi kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Barszcz ukraiński na zakwasie z fasolą.
Ryż z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
|
CZW.
25.09.25r.
|
Chleb razowy z dynią z masłem, pastą z twarożku, pomidorów i szczypiorku.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto murzynek wyrób własny, winogrona.
Herbata owocowa.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso wołowe mielone, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy.
Kompot wieloowocowy.
|
|
PT.
26.09.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, szynką tradycyjną i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Ruskie pierogi z okrasą, sur. słupki marchewki.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|