|
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
|
PN.
29.09.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel na kompocie wiśniowym, ciastka biszkopty.
|
Zupa koperkowa.
Łazanki z białą kapustą i kiełbasą.
Kompot wieloowocowy.
|
|
WT.
30.09.25r.
|
Chleb graham z masłem, żółtym serem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka zbożowe, winogrona.
|
Zupa ryżowa.
Pałki z kurczaka pieczone, ziemniaki, sur. pomidory ze śmietaną.
Kompot z porzeczki czarnej i jabłek.
|
|
ŚR.
01.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, pomidory koktajlowe.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami i miodem, wafelek zbożowo ryżowy.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot wiśni i jabłek.
|
|
CZW.
02.10.25r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka z sezamem z masłem i dżemem brzoskwiniowym.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską z indyka i rzodkiewką.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa z soczewicy czerwonej z makaronem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Jabłko.
Kompot ze śliwek i gruszek.
|
|
Pt.
03.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku i makreli wędzonej, papryka żółta.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka.
|
Zupa kalafiorowa.
Naleśniki z parówką z fileta piersi kurczaka i żółtym serem w panierce, ketchup.
Kompot wieloowocowy.
|
|
PN.
06.10.25r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kurczakiem gotowanym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Żurek domowy z jajkiem i kiełbasą.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Śliwka.
Kompot wiśni i jabłek.
|
|
WT.
07.10.25r.
|
Chleb graham z masłem, pastą Shreka ( twarożek, świeża bazylia), pomidory koktajlowe.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, ciastka słomka ptysiowa.
|
Zupa krupnik.
Kotlet mielony, ziemniaki, sur. z czerwonej kapusty.
Kompot wieloowocowy .
|
|
ŚR.
08.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z gruszką i gorzką czekoladą ala straciatella, chrupki kukurydziane.
|
Zupa krem z dyni Hokkaido z grzankami.
Filet z morszczuka w panierce, ziemniaki, sur. z kiszonej kapusty , marchewki i jabłka.
Kompot z agrestu i truskawek.
|
|
CZW.
09.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, kiełbasą swojską i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka drożdżowa z serem białym, sok pomarańczowy.
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Knedle ze śliwkami i sosem waniliowym na jogurcie naturalnym.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
|
Pt.
10.10.25r.
|
Chleb razowy ze słonecznikiem z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka owocowa ze świeżych owoców.
|
Zupa pieczarkowa z ziemniakami.
Udziec z indyka w sosie, ryż, sur. ogórek konserwowy.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|