17-27.03.2025 r.
Opracowała Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
17.03.25r.
|
Kasza manna na mleku, bułka z sezamem z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską z indyka, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata z imbirem i cytryną.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Mandarynka.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
WT.
18.03.25r.
|
Chleb graham z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka owocowa z jogurtem.
|
Zupa brokułowa z makaronem.
Filet z polędwicy dorsza w panierce, ziemniaki, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
ŚR.
19.03.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel wiśniowy na kompocie, ciastka słomka ptysiowa.
|
Zupa krupnik.
Spaghetti bolognese z mięsem i warzywami.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
20.03.25r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka grahamka z masłem, słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, indykiem pieczonym ( wyrób własny) , papryka czerwona.
Herbata rumiankowa.
|
Barszcz ukraiński z fasolą na zakwasie.
Ryż z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot wiśni i gruszek.
|
Pt.
21.03.25r.
|
Chleb razowy z dynią z masłem, pastą z jajek i szczypiorku , pomidor koktajlowy.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan, kefir.
|
Zupa grysikowa.
Bigos z kapustą białą i kiszoną z mięsem, kiełbasą i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot wieloowocowy.
|
PN.
24.03.25r.
|
Ryż na mleku, bułka wrocławska z masłem, twarożkiem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, kurczakiem gotowanym i rzodkiewką.
Herbata miętowa.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron ryżyk zapieczony z jabłkami i cynamonem, bita śmietana.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
25.03.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym, papryka czerwona.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z bananem i miodem, chrupki kukurydziane .
|
Zupa krem z pieczarek z grzankami.
Gulasz z indyka z kaszą bulgur, sur. z selera, marchwi i jabłek.
Kompot wieloowocowy .
|
ŚR.
26.03.25r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka grahamka z masłem i dżemem truskawkowym, słupki kalarepki.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta piersi kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, mandarynka.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
27.03.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto marchewkowe z cukrem pudrem ( wyrób własny), orzechy.
Herbata owocowa.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone wołowe z jarzynami, ziemniaki, sur. sałata lodowa ze śmietaną.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
Pt.
29.03.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli , jajek i ogórka kiszonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka zbożowe, pół pomarańczy, kefir.
|
Zupa koperkowa z ciecierzycą.
Kluski z mięsem i cebulką, sur. z kapusty czerwonej, kukurydzy i pora.
Kompot z truskawek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|