Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
14.04.25r.
|
Płatki jęczmienne na mleku, bułka z sezamem z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, twarożkiem, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Herbata owocowa.
|
Zupa krupnik.
Spaghetti bolognese z warzywami i mięsem.
Kompot z jabłek.
|
WT.
15.04.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, szynką drobiową, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa grochowa z grzankami.
Leniwe kopytka z białym serem i cukrem trzcinowym, sur. marchewka z jabłkiem, żurawiną i słonecznikiem.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
ŚR.
16.04.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem wędzonym i papryką czerwoną.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z gruszką, miodem i gorzką czekoladą ala straciatella, chrupki kukurydziane.
|
Zupa ogórkowa.
Gulasz z indyka z kaszą pęczak, sur. buraczki z chrzanem.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
CZW.
17.04.25r.
|
Chleb z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, pomidor koktajlowy.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Babeczka wielkanocna ( wyrób własny), sok jabłkowy.
|
Zupa pieczarkowa .
Risotto z piersią kurczaka i jarzynami.
Kompot wiśni i gruszek.
|
Pt.
18.04.25r.
|
Bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym, słupki kalarepki.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka jarzynowa, chleb tradycyjny z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ryżowa.
Filet z dorsza w panierce, ziemniaki, sur z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot wieloowocowy.
|
PN.
21.04.25r.
|
Poniedziałek Wielkanocny.
|
WT.
22.04.25r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem , słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym .
Herbata rumiankowa.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem.
Jabłko.
Kompot z porzeczki czarnej .
|
ŚR.
23.04.25r.
|
Chleb graham z masłem, pastą z twarożku i suszonych pomidorów, papryka czerwona.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Budyń z kaszy jaglanej z musem truskawkowym.
|
Rosół drobiowy z makaronem .
Pałki z kurczaka zapiekane, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
25.04.25r.
|
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i bananem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem i rzodkiewką.
Herbata miętowa.
|
Zupa z soczewicy czerwonej z makaronem gwiazdki.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Mandarynka.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
Pt.
26.04.25r.
|
Chleb razowy na miodzie z masłem, pastą z makreli w oleju, jajek i ogórka kiszonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka drożdżowa z serem białym, kiwi.
Herbata owocowa.
|
Zupa koperkowa .
Gołąbki w sosie pomidorowym.
Kompot z truskawek i jabłek.
|