13-24.10.2025 r.
Opracowała : Katarzyna Górny
|
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
|
PN.
13.10.25r.
|
Płatki jęczmienne na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Bułka wrocławska z masłem i twarożkiem na słodko, cząstki gruszki
Herbata owocowa.
|
Zupa grysikowa.
Spaghetti bolognese z mięsem i jarzynami.
Kompot z jabłek.
|
|
WT.
14.10.25r.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, szynką tradycyjną, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Mus owocowo- warzywny, ciastka zbożowe.
|
Zupa z fasolki szparagowej.
Naleśniki z serem białym i cukrem pudrem, słupki marchewki.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
|
ŚR.
15.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem zapiekanym, papryka czerwona.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami i miodem, ciastka biszkopty.
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Potrawka z kaszą bulgur, sur. z kapusty białej, marchewki i jabłek.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
|
CZW.
16.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku, rzodkiewki i szczypiorku.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto drożdżowe z kruszonką, śliwki.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krem z kalafiora z grzankami.
Kotlet z piersi kurczaka w panierce, ziemniaki, sur, mizeria ze szczypiorkiem.
Kompot wieloowocowy.
|
|
PT.
17.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli w oleju, jajek i ogórka kiszonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan, kefir.
|
Antywirusowa zupa czosnkowa.
Gołąbki w sosie pomidorowym
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
|
PN.
20.10.25r.
|
Rogal z masłem i dżemem wiśniowym, mleko.
Herbata z cytryną.
|
Talerz warzyw (marchewka, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, papryka czerwona, rzodkiewka, kalarepka), dip jogurtowy.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron kokardki ze szpinakiem, piersią kurczaka i twarożkiem.
Kompot z porzeczki czerwonej i gruszek.
|
|
WT.
21.10.25r.
|
Zacierka na mleku, bułka z sezamem z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka jarzynowa,
chleb z masłem i polędwicą drobiową.
Herbata rumiankowa.
|
Barszcz ukraiński z fasolą na zakwasie.
Ryż z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
|
ŚR.
22.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Budyń z kaszy jaglanej, winogrona.
|
Zupa brokułowa z makaronem.
Kotlet mielony z ryby z natką pietruszki, ziemniaki, sur. z ogórka kiszonego z marchewką i pietruszką.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
|
CZW.
23.10.25r.
|
Chleb razowy z dynią z masłem, serkiem wiejskim, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Baton owocowy , maślanka truskawkowa.
|
Zupa kapuśniak.
Gulasz z indyka, ziemniaki, sur. z selera, marchwi i jabłek.
Kompot wieloowocowy.
|
|
PT.
24.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, schabem pieczonym ( wyrób własny) i papryką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|