31.03-11.04.2025 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
31.03.25r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka z sezamem z masłem i miodem, słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą Shreka ( twarożek, świeża bazylia), pomidor.
Herbata miętowa.
|
Antywirusowa zupa czosnkowa.
Łazanki z białą kapustą i kiełbasą.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
01.04.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, jajkiem, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw. Kakao. Herbata z cytryną.
|
Budyń z kaszy jaglanej z musem truskawkowym.
|
Zupa ryżowa.
Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sur. sałata lodowa z sosem winegret. Kompot z jabłek.
|
ŚR.
02.04.25r.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, szynką tradycyjną i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, ciastka biszkopty.
|
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami.
Naleśniki z serem białym zapieczone i cukrem pudrem.
Mandarynka.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
CZW.
03.04.25r.
|
Chałka z masłem, cząstki pomarańczy.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Pizza margherita z żółtym serem, pomidory koktajlowe.
Lemoniada cytrynowa.
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Potrawka z kurczaka z jarzynami, ryż, sur. ogórek konserwowy.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
04.04.25r.
|
Chleb razowy z dynią z masłem, serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa. Herbata z cytryną.
|
Baton zbożowo- kakaowy, kiwi.
|
Zupa buraczkowa.
Filet z morszczuka w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot wieloowocowy.
|
PN.
07.04.25r.
|
Kasza jaglana na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, kiełbasą lisiecką i papryką czerwoną.
Herbata miętowa.
|
Żurek domowy z jajkiem.
Racuchy na maślance z jabłkami i cynamonem, cukier puder do posypki.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
08.04.25r.
|
.Chleb graham z masłem, żółtym serem, ogórkiem zielonym i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z wiśniami i gorzką czekoladą, wafelki kukurydziane.
|
Zupa grysikowa.
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, ziemniaki, sur. marchewka zasmażana.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
09.04.25r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka zwykła z masłem i twarożkiem, słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, Schabem pieczonym ( wyrób własny), rzodkiewka.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa fasolowa.
Makaron durum z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
10.04.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli wędzonej i twarożku, pomidory koktajlowe.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto drożdżowe z owocami, kefir.
|
Zupa kalafiorowa.
Kotlet z piersi kurczaka , ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
11.04.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z soczewicy czerwonej, marchewki i sezamu, ogórek kiszony.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Ruskie pierogi z okrasą, sur. kalarepka w słupkach.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym
|