27.10-07.11.2025 r.
Opraowała Katarzyna Górny
|
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
|
PN.
27.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku, ogórka zielonego i szczypiorku.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel na kompocie wiśniowym, chrupki kukurydziane.
|
Zupa kalafiorowa.
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem,
sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot wieloowocowy.
|
|
WT.
28.10.25r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka grahamka z masłem i dżemem truskawkowym, marchewka do chrupania.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta piersi kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem i rzodkiewką.
Herbata miętowa.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Racuchy drożdżowe z jabłkami na maślance z cukrem pudrem.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
|
ŚR.
29.10.25r.
|
Chałka z masłem, mandarynka.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Pizza margherita, pomidory koktajlowe.
Lemoniada cytrynowa.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone z jarzynami, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
|
CZW.
30.10.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek, papryka czerwona.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z gruszką i gorzką czekoladą ala straciatella, ciastka biszkopty.
|
Zupa ogórkowa.
Karkówka w sosie z kaszą pęczak, sur. buraczki zasmażane.
Kompot z agrestu i truskawek.
|
|
Pt.
31.10.25r.
|
Chleb razowy ze słonecznikiem z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską z indyka , pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Pół pomarańczy, wafelki zbożowe z polewą malinową.
|
Zupa z soczewicy czerwonej z makaronem ryżyk.
Ruskie pierogi z okrasą, sur. kalarepka w słupkach.
Kompot z jabłek.
|
|
PN.
03.11.25r.
|
Kasza manna na mleku, bułka z sezamem z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską z indyka , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną i imbirem.
|
Żurek domowy z jajkiem i kiełbasą.
Ryż gotowany na mleku i zapieczony z jabłkami i cynamonem, bita śmietana.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
|
WT.
04.11.25r.
|
Chleb graham z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, papryka czerwona.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka wrocławska z masłem i twarożkiem na słodko, winogrona.
Herbata owocowa.
|
Zupa krupnik.
Bigos z kapusty białej i kiszonej z mięsem, kiełbasą i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot z jabłek.
|
|
ŚR.
05.11.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Mus owocowy, ciastka zbożowe.
|
Zupa krem z pieczarek z grzankami.
Kotlet pożarski, ziemniaki, sur. mizeria .
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
|
CZW.
06.11.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, szpinakiem, indykiem ( wyrób własny) i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa fasolowa.
Leniwe kopytka z cukrem trzcinowym, sur. marchewka z jabłkiem, żurawiną i słonecznikiem.
Kompot wieloowocowy.
|
|
Pt.
07.11.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto murzynek
(wyrób własny), orzechy, kefir.
|
Zupa jarzynowa.
Filet z morszczuka w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem.
Kompot z truskawek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|