09-20.06.2025 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
09.06.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka, kefir.
|
Zupa krupnik.
Łazanki z młodą kapustą i kiełbasą.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
WT.
10.06.25r.
|
Ryż na mleku, bułka grahamka z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, twarożkiem na słodko, morela.
Herbata owocowa.
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Potrawka z kurczaka z jarzynami, ziemniaki, sur. kalarepka w słupkach.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
ŚR.
11.06.25r.
|
Chleb razowy z dynią z masłem, sałatą, szynką tradycyjną, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka zbożowe kakaowe, truskawki.
|
Zupa fasolowa.
Racuchy drożdżowe na maślance z jabłkami, cynamonem i cukrem pudrem.
Kompot ze śliwek i gruszek.
|
CZW.
12.06.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli wędzonej i twarożku, papryka czerwona.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel na kompocie wiśniowym, wafelek zbożowo- ryżowy.
|
Zupa krem z pieczarek z grzankami.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z agrestu i truskawek.
|
Pt.
13.06.25r.
|
Kasza manna na mleku, bułka zwykła z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Kiełbasa śląska z rożna, ketchup, chleb tradycyjny.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kalafiorowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym, sur. marchewka do chrupania.
Kompot wieloowocowy.
|
PN.
16.06.25r.
|
Chleb graham z masłem, serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Baton owocowy, truskawki.
|
Zupa ryżowa.
Bigos z młodej kapusty z mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
WT.
17.06.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Pizza Margherita z ketchupem, pomidory koktajlowe.
Lemoniada cytrynowa.
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Kotlet mielony z ryby z natką pietruszki, ziemniaki, sur. ogórek małosolny.
Kompot wieloowocowy .
|
ŚR.
18.06.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, pomidor.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Bułka drożdżowa z serkiem białym, sok jabłkowy.
|
Zupa brokułowa z ziemniakami.
Gulasz wołowy z kaszą pęczak, sur. z kapusty młodej, marchewki i jabłek.
Kompot z truskawek.
|
CZW.
19.06.25r.
|
BOŻE CIAŁO
|
Pt.
20.06.25r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem brzoskwiniowym, słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kurczakiem gotowanym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Ryż z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z agrestu i wiśni.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym
|