28.04 - 09.05.2025 r.
Opracowała Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
28.04.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Mus owocowy, ciastka zbożowe.
|
Zupa ogórkowa.
Makaron ze szpinakiem, piersią kurczaka i twarożkiem.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
29.04.25r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka wrocławska z masłem rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb graham z masłem, sałatą, kurczakiem gotowany i papryką czerwoną.
Herbata miętowa.
|
Zupa fasolowa.
Naleśniki z dżemem truskawkowym, sur. kalarepka w słupkach.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
30.04.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel wiśniowy na kompocie, wafelki zbożowo- ryżowe.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Kotlet mielony, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
CZW.
01.05.25r.
|
Święto Pracy
|
PT.
02.05.25r.
|
Przedszkole nieczynne.
|
PN.
05.05.25r.
|
Ryż na mleku, bułka grahamka z masłem, słupki marchewki.
Herbata z cytryną.
|
Pizza margherita z żółtym serem, pomidory koktajlowe.
Lemoniada cytrynowa.
|
Żurek domowy z jajkiem i kiełbasą.
Makaron durum z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot wieloowocowy.
|
WT.
06.05.25r.
|
.Chleb graham z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, pomidor.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym.
|
Zupa kalafiorowa.
Gulasz z kaszą bulgur, sur. ogórek konserwowy.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
07.05.25r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka zwykła z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, szynką tradycyjną, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Barszcz ukraiński z fasolą na zakwasie.
Racuchy na maślance z jabłkami, cynamonem i cukrem pudrem.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
CZW.
08.05.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z gruszką i gorzką czekoladą ala straciatella, ciastka biszkopty.
|
Zupa krem z dyni z grzankami.
Filet z miruny w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej, pomidora i pora.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
09.05.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z makreli wędzonej i twarożku, papryka czerwona.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
|
Zupa ryżowa.
Bigos z kapusty białej i kiszonej z mięsem i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot z jabłek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|