12-22.05.2025 r.
Opracowała: Katarzyna Górny
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
12.05.25r.
|
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym, słupki marchewki.
Mleko.
Herbata z cytryną.
|
Talerz warzyw (rzodkiewka, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, papryka, kalarepka), dip jogurtowy.
|
Zupa jarzynowa.
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym z ryżem, sur. sałata z sosem winegret.
Kompot z jabłek.
|
WT.
13.05.25r.
|
Płatki jęczmienne na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z fileta piersi kurczaka na gorąco z ketchupem, chleb tradycyjny z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Mandarynka.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
ŚR.
14.05.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą z twarożku i tuńczyka, papryka czerwona.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, orzechy, ciastka słomka ptysiowa.
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. mizeria na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z rabarbaru i truskawek.
|
CZW.
15.05.25r.
|
Chleb pełnoziarnisty z dynią z masłem, sałatą, kiełbasą lisiecką, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną. |
Banan.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Ruskie pierogi z okrasą
Kompot truskawek i jabłek.
|
Pt.
16.05.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, żółtym serem i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto murzynek
(wyrób własny), truskawki, kefir.
|
Zupa ogórkowa.
Schab w sosie z kaszą pęczak, sur. z młodej kapusty, marchewki i koperku.
Kompot wieloowocowy.
|
PN.
19.05.25r.
|
Kasza manna na mleku, bułka z sezamem z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa grochowa.
Knedel z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
WT.
20.05.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pastą Shreka ( twarożek, świeża bazylia), pomidory koktajlowe.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Mus owocowo warzywny, ciastka zbożowe z suszoną morelą.
|
Zupa brokułowa z makaronem.
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną i jogurtem naturalnym.
Kompot z rabarbaru i jabłek.
|
ŚR.
21.05.25r.
|
Chleb graham z masłem, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z bananem i miodem, chrupki kukurydziane.
|
Zupa krupnik.
Spaghetti bolognese z mięsem, jarzynami i pomidorem.
Kompot z truskawek. |
CZW.
22.05.25r.
|
Chleb tradycyjny z masłem, pasztetem drobiowym , pomidorem i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Bułka drożdżowa z serem białym, truskawki
Herbata owocowa.
|
Zupa krem z pieczarek z grzankami.
Filet z morszczuka w panierce, ziemniaki, sur. z kiszonej kapusty, marchwi i jabłek.
Kompot wieloowocowy.
|
Pt.
23.05.25r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka zwykła z masłem, słupki kalarepki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb tradycyjny z masłem, sałatą, kurczakiem gotowanym i papryką czerwoną.
Herbata miętowa.
|
Zupa botwinka.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Jabłko.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń.
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|