Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
12.03.18r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, sałatą, schabem z kotła i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Pół pomarańczy, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot z czarnej porzeczki i jabłek.
|
WT.
13.03.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem, ogórkiem świeżym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kasza jaglana na mleku na gęsto z musem truskawkowym.
Herbata z cytryną.
|
Zupa szpinakowa.
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym z ryżem, sur. sałata ze śmietaną i jogurtem.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
14.03.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą słonecznikową z suszonymi pomidorami.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, chrupki kukurydziane.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z makaronem i soczewicą czerwoną.
Filet z morszczuka w cieście, ziemniaki, sur. ogórek kiszony.
Kompot z malin i gruszek.
|
CZW.
15.03.18r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka wrocławska z masłem, i twarożkiem z koperkiem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb magnus z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską i rzodkiewką.
Herbata miętowa.
|
Żurek domowy z jajkiem.
Makaron ryżyk z jabłkami, cynamonem i bitą śmietaną.
Kompot ze śliwek.
|
PT.
16.03.18r.
|
Chleb pełnoziarnisty z pestka dyni z masłem i pastą z makreli w pomidorach i jajek.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik z kaszą pęczak.
Pierogi z kiszonej kapusty z mięsem i pieczarkami.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
PN
19.03.18r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, żółtym serem i ketchupem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z bananem i miodem, wafelek zbożowo-ryżowy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ryżowa.
Kotlet z piersi kurczaka w panierce, ziemniaki, sur. marchewka z groszkiem.
Kompot z czarnej porzeczki i jabłek.
|
WT.
20.03.18r.
|
Chleb amarantus z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane, mandarynka.
Herbata owocowa.
|
Zupa z brokułów.
Łazanki z białą i kiszoną kapustą z kiełbasą.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
21.03.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem drobiowym i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel wiśniowy z jabłkiem, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Rosół wołowy z makaronem. Mięso mielone wołowe z jarzynami, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z agrestu i gruszek.
|
CZW.
22.03.18r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka z sezamem z masłem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Herbata z cytryną.
|
Chleb z masłem, sałatą,
karkówką pieczoną
( wyrób własny) i rzodkiewką.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa ogórkowa.
Placki z jabłkami i sosem waniliowym na jogurcie naturalnym.
Kompot z jagód.
|
PT.
24.03.18r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z twarogu i makreli wędzonej z ogórkiem konserwowym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym, słodzonym musem jabłkowym.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grochowa.
Udziec z indyka w sosie z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. buraczki zasmażane.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|