Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
26.02.18r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, pasta z twarogu, pomidorów suszonych i tymianku.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z malinami i miodem, chrupki kukurydziane.
Herbata z cytryną.
|
Zupa cebulowa.
Potrawka z kurczaka z ryżem basmati, sur. z kapusty pekińskiej i marchewki z koperkiem.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
WT.
27.02.18r.
|
Płatki jęczmienne na mleku, bułka wrocławska z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z szynki na gorąco z ketchupem, chleb zwyczajny z masłem i rzodkiewką.
Herbata miętowa.
|
Zupa jarzynowa z makaronem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem trzcinowym.
Kompot agrestowy.
|
ŚR.
28.02.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, pieczenią z piersi kurczaka i pieczarek
( wyrób własny)
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Budyń waniliowy brzoskwiniami, sezamki.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Kotlet z ryby z natką pietruszki, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej ,marchwi, selera i jabłek.
Kompot wiśniowo- jabłkowy.
|
CZW.
01.03.18r.
|
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym słodzonym musem jabłkowym,
mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb z masłem, pastą z jajek i szczypiorku, słupki marchewki.
Herbata z imbirem i cytryną.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Makaron penne z mięsem wieprzowym i sosem bolońskim.
Kompot jabłkowy.
|
PT.
02.03.18r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pasztetem zapiekanym, ogórkiem świeżym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty.
Kluski śląskie, gulasz z indyka, sur. buraczki zasmażane.
Kompot truskawkowy.
|
PN
05.03.18r.
|
Chleb magnus z masłem, sałatą, polędwicą drobiową, pomidorem i szypiorkiem.
Kawa zbożowa.
.Herbata z cytryną.
|
Gruszka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Naleśniki czekoladowe z białym serem i cukrem pudrem.
Kompot malinowo-gruszkowy.
|
WT.
06.03.18r.
|
Zacierka na mleku, bułka z sezamem z masłem i miodem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem i ketchupem.
Herbata owocowa.
|
Zupa koperkowa z ciecierzycą.
Risotto z piersią kurczaka, jarzynami, papryką czerwoną i kukurydzą.
Kompot śliwkowo- jabłkowy.
|
ŚR.
07.03.18r.
|
Jajko gotowane, chleb zwyczajny z masłem, serkiem topionym, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka owocowa ze świeżych owoców.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kalafiorowa.
Spaghetti z jarzynami i mięsem wołowym.
Kompot jabłkowy.
|
CZW.
08.03.18r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka maślana z rodzynką z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb z masłem, sałatą, szynką tradycyjną i papryką czerwoną.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa pieczarkowa z ziemniakami.
Ryż brązowy z truskawkami i sosem śmietankowo-jogurtowym.
Kompot wiśniowo-jabłkowy.
|
PT.
09.03.18r.
|
Chałka z masłem, kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, serkiem wiejskim i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną.
|
Barszcz ukraiński z fasolą na zakwasie.
Karkówka w sosie, ziemniaki, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot truskawkowo- jabłkowy.
|