Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
26.03.18r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, sałatą, polędwicą drobiową i białą rzodkwią.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka, chrupki kukurydziane.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Leniwe kopytka z cukrem trzcinowym i bułką tartą, sur. marchewka z jabłkiem, słonecznikiem i żurawiną.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
WT.
27.03.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, jajkiem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z jagodami i miodem, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami.
Pierś z kurczaka w sosie paprykowym, ziemniaki, sur. sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem w sosie winegret.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
28.03.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z twarogu, pomidorów i szczypiorku.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto drożdżowe, mandarynka.
Herbata owocowa.
|
Zupa kalafiorowa.
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, ziemniaki, sur. z kapusty czerwonej.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
CZW.
29.03.18r.
|
Ryż na mleku, bułka grahamka z masłem i miodem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, szynka tradycyjną, ogórkiem i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa buraczkowa na zakwasie.
Makaron pełnoziarnisty z truskawkami i sosem śmietankowo- jogurtowym.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
PT.
30.03.18r.
|
Chałka z masłem, kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka jarzynowa, chleb z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pieczarkowa z makaronem.
Filet z morszczuka w cieście, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot z truskawek .
|
PN
02.04.18r.
|
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
|
WT.
03.04.18r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka maślana z rodzynkami z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z makreli w oleju, jajek i ogórka kiszonego.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem trzcinowym.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
04.04.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, biszkopty wrocławskie.
Herbata z cytryną.
|
Rosół drobiowy z lanymi kluseczkami.
Pałki z kurczaka gotowane , ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z agrestu i gruszek.
|
CZW.
05.04.18r.
|
Zacierka na mleku, chleb zwyczajny z masłem, twarożkiem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Bułka wrocławska z masłem, pastą ze słonecznika i pomidorów suszonych.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa fasolowa.
Gulasz z indyka z kaszą pęczak, sur. buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot z czarnej porzeczki.
|
PT.
06.04.18r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, sałatą, kurczakiem w galarecie i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Bigos z kiszonej kapusty z mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
Kompot z jabłek.
|