Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
09.04.18r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, pastą z twarogu, ogórka świeżego, czosnku i tymianku.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Budyń waniliowy, wafelek zbożowo-ryżowy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
WT.
10.04.18r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, kiełbasą z beczki i ketchupem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Ryż z jabłkami, cynamonem i bitą śmietaną.
Kompot z agrestu.
|
ŚR.
11.04.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Deser jogurtowy z galaretką truskawkową, biszkoptami i brzoskwinią.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty.
Spaghetti bolonese z mięsem wołowym.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
12.04.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym.
Kotlet mielony z ryby z natka pietruszki, ziemniaki, sur. z kiszonej kapusty i marchewki.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
PT.
13.04.18r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, sałatą, schabem z kotła i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ryżowa.
Ruskie pierogi z okrasą.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
PN
16.04.18r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem świeżym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Kotlet z piersi kurczaka w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy.
Kompot truskawkowy.
|
WT.
17.04.18r.
|
Chałka z masłem, kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, pieczenią rzymską i ogórkiem konserwowym.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pełnoziarnisty z truskawkami i sosem jogurtowo- śmietanowym.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
18.04.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kasza jaglana na mleku na gęsto z musem truskawkowym.
Herbata z cytryną.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone z jarzynami, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z agrestu i jabłek.
|
CZW.
19.04.18r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka z sezamem z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, polędwicą drobiową, jajkiem i ketchupem.
Herbata miętowa.
|
Barszcz ukraiński na zakwasie z fasolą.
Placki z jabłkami i sosem waniliowym na jogurcie naturalnym.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
PT.
20.04.18r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z twarogu i makreli wędzonej .
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane, pół pomarańczy.
Herbata owocowa.
|
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty.
Gulasz z indyka z kaszą pęczak, sur. marchewka z groszkiem.
Kompot z jabłek.
|