23.04 - 04.05.2018
Opracowały: Katarzyna Górny
Joanna Piątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
23.04.18r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel na kompocie wiśniowym, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik.
Kotlet mielony z indyka, ziemniaki, sur. sałata w sosie jogurtowo- śmietanowym.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
WT.
24.04.18r.
|
Kasza manna na mleku, bułka maślana z masłem i serkiem homogeniz.
Herbata z cytryną.
|
Kiełbasa śląska na gorąco z ketchupem, chleb magnus z masłem, ogórkiem św. i rzodkiewką.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa krem z kalafiora z grzankami.
Makaron ryżyk z jabłkami, cynamonem i bitą śmietaną.
Kompot z agrestu.
|
ŚR.
25.04.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z jagodami i miodem, wafelek zbożowy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Pierś z kurczaka w sosie białym, ziemniaki, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot z wiśni.
|
CZW.
26.04.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, karkówką pieczoną (wyrób własny) i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka drożdżowa z budyniem i kruszonką, pół jabłka.
Herbata owocowa.
|
Zupa z soczewicą czerwoną i makaronem gwiazdki.
Filet z miruny w panierce, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot ze śliwek i gruszek.
|
PT.
27.04.18r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa koperkowa z ziemniakami.
Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym.
Kompot z truskawek i jabłek.
|
PN
30.04.18r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot wieloowocowy.
|
WT.
01.05.18r.
|
ŚWIĘTO PRACY
|
ŚR.
02.05.18r.
|
Bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym, mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem drobiowym i pomidorem.
Herbata z melisą i cytryną.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. buraczki z jabłkiem i cebulką.
Kompot z truskawek.
|
CZW.
03.05.18r.
|
ŚWIĘTO NARODOWE
3 MAJA
|
PT.
04.05.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, szynką tradycyjną, ogórkiem św. i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|