Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
28.08.17r.
|
Kasza kukurydziana na mleku, bułka z sezamem z masłem i serkiem homogenizowanym.
Herbata z cytryną.
|
Parówki z szynki na gorąco, chleb zwyczajny z masłem, ogórkiem świeżym i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa szpinakowa z ryżem. Naleśniki z powidłami śliwkowymi.
Kompot truskawkowy.
|
WT.
29.08.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Nektarynka, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Pulpety z ryżem w sosie pomidorowym, sur. sałata z sosem jogurtowo- śmietankowym.
Kompot jabłkowy.
|
ŚR.
30.08.17r.
|
Chałka z masłem, kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, serkiem wiejskim i rzodkiewką.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa grysikowa.
Gulasz z piersi kurczaka w sosie paprykowym, ziemniaki, sur. kalafior z bułką tartą.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
CZW.
31.08.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z makreli wędzonej, ogórkiem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Deser jogurtowy z galaretką truskawkową, biszkoptem i borówkami.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik.
Bigos ze świeżej kapusty z mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
Kompot malinowo- jabłkowy.
|
NOWY ROK SZKOLNY
2017/2018
|
PT.
01.09.17r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i miodem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata z melisą i cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pszenny z serem białym i cukrem trzcinowym.
Brzoskwinia.
Kompot wiśniowo- jabłkowy.
|
PN
04.09.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z twarogu, pomidorów i szczypiorku.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka owocowa, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, sur. z kapusty białej i marchewki.
Kompot z czarnej porzeczki i jabłek.
|
WT.
05.09.17r.
|
Zacierka na mleku, bułka zwykła z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, schabem z kotła, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną .
|
Zupa fasolowa.
Ryż z jabłkami i bitą śmietaną.
Kompot śliwkowy.
|
ŚR.
06.09.17r.
|
Bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym, mleko.
Herbata z cytryną.
|
Jajko gotowane, chleb zwyczajny z masłem, serkiem topiony i papryką czerwoną.
Herbata miętowa.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso wołowe mielone z jarzynami, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot malinowo- jabłkowy.
|
CZW.
07.09.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem, kiełbasą szynkową, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel wiśniowy z winogronem, wafelek zbożowo- ryżowy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa z brokułów z kluseczkami.
Kotlet mielony, ziemniaki, sur. sałata w sosie winegret.
Kompot wiśniowo- gruszkowy.
|
PT.
08.09.17r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z makreli oleju, jajek i ogórka kiszonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciasto drożdżowe, śliwki.
Herbata owocowa.
|
Żurek domowy z kiełbasą.
Udziec z indyka z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. buraczki zasmażane.
Kompot jabłkowy.
|