Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
09.10.17r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, szynką tradycyjną, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Leniwe kopytka z cukrem trzcinowym, sur. marchewka z jabłkiem, słonecznikiem i żurawiną.
Kompot z czarnej porzeczki.
|
WT.
10.10.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z jajek, żółtego sera i szczypiorku z majonezem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z musem gruszkowym, biszkopty.
Herbata z cytryną.
|
Zupa z ciecierzycą.
Klopsiki z ryżem w sosie pomidorowym, sur. sałata w sosie winegret.
Kompot śliwkowo- jabłkowy.
|
ŚR.
11.10.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem zapiekanym, ogórkiem świeżym i kiełkami warzyw.
.Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Babka jogurtowa, śliwki.
Herbata owocowa.
|
Żurek domowy z białą kiełbasą.
Filet z morszczuka w cieście, ziemniaki, sur. z czerwonej kapusty z porem i jabłkiem.
Kompot malinowo- jabłkowy.
|
CZW.
12.10.17r.
|
Kasza manna na mleku, bułka grahamka z masłem i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, kiełbasą myśliwską i papryką czerwoną.
Herbata miętowa.
|
Zupa kalafiorowa.
Makaron pszenny z jagodami i sosem śmietankowo-jogurtowym.
Kompot jabłkowy.
|
PT.
13.10.17r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z twarogu i makreli wędzonej z ogórkiem konserwowym.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kisiel wiśniowy z winogronem, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Bigos ze świeżej kapusty z mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
Kompot truskawkowo-jabłkowy.
|
PN
16.10.17r.
|
Chleb magnus z masłem, żółtym serem tartym i rzodkiewką.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka, wafelek ryżowy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik.
Kotlet z piersi kurczaka w panierce, ziemniaki, sur. pomidory ze śmietaną i cebulką.
Kompot wiśniowo- jabłkowy.
|
WT.
17.10.17r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka z sezamem z masłem i twarożkiem koperkowym.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, schabem z kotła, ogórkiem i szczypiorkiem.
Herbata rumiankowa.
|
Barszcz ukraiński na zakwasie.
Ryż z jabłkami i bitą śmietaną.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
ŚR.
18.10.17r.
|
Jajko gotowane, chleb z masłem, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Deser jogurtowy z galaretką truskawkową, biszkoptem i owocami.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa aksamitna.
Gulasz wieprzowy, makaron pełnoziarnisty, sur. ogórek kiszony.
Kompot malinowo- jabłkowy.
|
CZW.
19.10.17r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek.
Herbata owocowa.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone wołowe z jarzynami, ziemniaki, sur. z selera, marchwi i jabłek.
Kompot śliwkowo-jabłkowy.
|
PT.
20.10.17r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, sałatą, polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa szczawiowa.
Pierogi z kaszą jaglaną i białym serem na słodko z sosem jogurtowo-waniliowym.
Kompot truskawkowy.
|