18-29.12.2017 r.
Opracowały: Katarzyna Górny
Joanna Piątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
18.12.17r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, sałatą, pieczenią rzymską i ketchupem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane, pół pomarańczy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Ryż z jabłkami, cynamonem i bitą śmietaną.
Kompot truskawkowo - jabłkowy.
|
WT.
19.12.17r.
|
Płatki orkiszowe na mleku, bułka grahamka z masłem i serkiem homogenizowanym.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, żółtym serem, ogórkiem świeżym i kiełkami warzyw.
Herbata owocowa
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. marchewka z chrzanem i żurawiną.
Kompot wieloowocowy.
|
ŚR.
20.12.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, kiełbasą krajeńską, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa kalafiorowa.
Pierogi z kiszonej kapusty i pieczarek.
Kompot jabłkowy z goździkami.
|
CZW.
21.12.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z twarogu, pomidorów suszonych i tymianku.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Makowiec, mandarynka.
Herbata z cytryną.
|
Barszcz ukraiński z fasolką.
Schab w sosie z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot malinowo -gruszkowy.
|
PT.
22.12.17r.
|
Chałka z masłem, kakao.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka jarzynowa, chleb z masłem i polędwicą drobiową.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa ryżowa.
Śledź w sosie jogurtowo-śmietanowym z jabłkiem i koperkiem, ziemniaki.
Kompot śliwkowo- jabłkowy
|
25.12.17r.
26.12.17r.
|
Boże Narodzenie
|
ŚR.
27.12.17r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym.
Herbata z cytryną.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Makaron pełnoziarnisty z z białym serem i cukrem trzcinowym.
Kompot wiśniowo-jabłkowy
|
CZW.
28.12.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, twarożkiem i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną i melisą.
|
Zupa krupnik.
Gulasz wieprzowy, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej i marchewki.
Kompot truskawkowy.
|
PT.
29.12.17r.
|
Zacierka na mleku, bułka wrocławska z masłem i powidłami śliwkowymi.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grochowa z ziemniakami.
Ryba po grecku z jarzynami, papryką czerwoną i ryżem.
Kompot z czarnej porzeczki i gruszek.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|