02.01-12.01.2018
Opracowały: Katarzyna Górny
Joanna Piątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
01.01.18r.
|
NOWY ROK
|
WT.
02.01.18r.
|
Kasza manna na mleku, bułka wrocławska z masłem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z makreli w pomidorach i jajek.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krupnik.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
Kompot jabłkowy z goździkami.
|
ŚR.
03.01.18r.
|
Chleb magnus z masłem, serkiem wiejskim i szczypiorkiem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Filet z piersi kurczaka w sosie, ziemniaki, sur. z selera, marchwi i jabłek z majonezem.
Kompot malinowo- gruszkowy
|
CZW.
04.01.18r.
|
Bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym, mleko.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, polędwicą drobiową i rzodkiewką.
Herbata miętowa.
|
Zupa fasolowa.
Makaron penne z mięsem wieprzowym, pieczarkami i papryką czerwoną.
Kompot śliwkowo- jabłkowy.
|
PT.
05.01.18r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, żółtym serem tartym i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kasza jaglana na słodko z brzoskwiniami.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Kotlet mielony z indyka, ziemniaki, sur. szpinak na gęsto z czosnkiem i śmietaną.
Kompot wiśniowo- jabłkowy
|
PN
08.01.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, szynką tradycyjną i białą rzodkwią.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Gruszka, wafelek zbożowo-ryżowy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grochowa z grzankami.
Leniwe kopytka z cukrem trzcinowym i bułka tartą, sur. marchewka z jabłkiem, słonecznikiem i żurawiną.
Kompot truskawkowy.
|
WT.
09.01.18r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka grahamka z masłem i miodem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem zapiekanym, pomidorem i kiełkami warzyw.
Herbata owocowa.
|
Zupa grysikowa.
Filet z miruny w cieście, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z czarnej porzeczki i jabłek.
|
ŚR.
10.01.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z twarogu, ogórka św., czosnku i tymianku.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Bułka drożdżowa z kremem budyniowym i kruszonką, mandarynka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. buraczki zasmażane.
Kompot wiśniowo-jabłkowy
|
CZW.
11.01.18r.
|
Jajko gotowane, chleb zwyczajny z masłem, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami i miodem, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną i melisą.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso wołowe mielone z jarzynami, ziemniaki, sur. z ogórka kiszonego, pietruszki i marchewki.
Kompot jabłkowy.
|
PT.
12.01.18r.
|
Zacierka na mleku, bułka zwykła z masłem, serkiem topionym i rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, szynką z kurczaka i papryką czerwoną.
Herbata rumiankowa.
|
Żurek domowy z kiełbasą.
Ryż z jabłkami, cynamonem i bitą śmietaną.
Kompot z wieloowocowy.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|