24.04 - 06.05. 2017 r.
Opracowały: Katarzyna Górny
Jadwiga Żołudek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
24.04.17r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, pieczenią rzymską, pomidorem i białą rzodkwią.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Marchewka z jabłkiem, gorzka czekolada.
Herbata z cytryną.
|
Rosół drobiowy z makaronem.
Pałki z kurczaka gotowane, ziemniaki, sur. mizeria.
Kompot z czarnej porzeczki i jabłek.
|
WT.
25.04.17r.
|
Zacierka na mleku, bułka wrocławska z masłem, twarożkiem i pomidorem.
Herbata cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską, jajkiem i ketchupem.
Herbata miętowa.
|
Zupa ogórkowa.
Ryż z truskawkami i sosem jogurtowo- śmietankowym.
Kompot jabłkowy.
|
ŚR.
26.04.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Bułka jedynka z kruszonką i kremem budyniowym, kiwi.
Herbata owocowa.
|
Zupa koperkowa z ciecierzycą.
Spaghetti z mięsem i jarzynami w sosie pomidorowym.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
CZW.
27.04.17r.
|
Bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym, mleko.
Herbata z cytryną.
|
Sałatka wiosenna z serkiem wiejskim, sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem świeżym i rzodkiewką, chleb zwyczajny z masłem.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa jarzynowa.
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną i gryczaną, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot jabłkowy.
|
PT.
28.04.17r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z makreli wędzonej , ogórek kiszony.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Naleśniki z serem białym na słodko.
Kompot wieloowocowy.
|
PN
01.05.17r.
|
ŚWIĘTO PRACY
|
WT.
02.05.17r.
|
PRZEDSZKOLE
NIECZYNNE
|
ŚR.
03.05.17r.
|
ŚWIĘTO NARODOWE
3 MAJA
|
CZW.
04.05.17r.
|
Ryż na mleku, bułka wrocławska z masłem i miodem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata z melisą.
|
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Placki z jabłkami i sosem waniliowym.
Kompot z czarnej porzeczki.
|
PT.
06.05.17r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z twarogu i pomidorów suszonych.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Ciastka owsiane, pół gruszki.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Kotlet z piersi kurczaka w panierce, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot jabłkowy.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|