29.10 - 09.11.2018 r.
Opracowały: Katarzyna Górny
Joanna Piątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
29.10.18r.
|
Kasza manna na mleku, bułka z sezamem z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Kiełbaski śląskie na gorąco z ketchupem, chleb zwyczajny z masłem i rzodkiewką.
Herbata miętowa.
|
Zupa fasolowa.
Placki z jabłkami i sosem waniliowym na jogurcie naturalnym.
Kompot z malin i gruszek .
|
WT.
30.10.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem, marchewka w słupkach.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z truskawkami, ciastka owsiane.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ryżowa.
Bigos z kiszonej i świeżej kapusty z mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
Kompot z jabłek.
|
ŚR.
31.10.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem drobiowym i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka wrocławska z masłem i twarożkiem na słodko, śliwka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa czosnkowa z ziemniakami.
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym z ryżem, sur. z pory, marchwi i jabłek.
Kompot truskawek i jabłek.
|
CZW.
01.11.18r.
|
Wszystkich Świętych
|
PT.
02.11.18r.
|
Przedszkole nieczynne
|
PN
05.11.18r.
|
Chleb słonecznikowy z masłem ,żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata owocowa.
|
Chałka z masłem, kakao,
Mandarynka.
Herbata z cytryną
|
Zupa kapuśniak.
Risotto z piersią kurczaka, papryką czerwoną i warzywami.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
WT.
06.11.18r.
|
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i miodem, cząstki gruszki.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z twarogu, pomidorów i szczypiorku.
Herbata z cytryną.
|
Zupa krem z pieczarek z grzankami.
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, ziemniaki, sur. z sałaty lodowej, pomidora, ogórka i kukurydzy.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
ŚR.
07.11.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, polędwicą drobiową, jajkiem i ketchupem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kasza jaglana na mleku z musem truskawkowym.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Filet z miruny w panierce, ziemniaki, sur. z białej rzodkwi, marchewki i żurawiny.
Kompot malin i gruszek.
|
CZW.
08.11.18r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka wrocławska z masłem i kalarepką.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, kiełbasą z beczki, pomidorem i kiełkami warzyw.
Herbata rumiankowa.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Chipsy suszone jabłuszka.
Kompot z jabłek.
|
PT.
09.11.18r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, pastą z tuńczyka, jajek i ogórka kiszonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Banan.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Pyzy z mięsem, sur. z czerwonej kapusty.
Kompot truskawek i jabłek.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|