27-31.12.2018 r.
Opracowały: Katarzyna Górny
Joanna Piątek
Data
|
ŚNIADANIE I
|
ŚNIADANIE II
|
OBIAD
|
Czw.27.12.18r.
|
Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, polędwicą drobiową i papryką czerwoną.
Herbata z cytryną.
|
Zupa jarzynowa.
Makaron pełnoziarnisty z serem białym i cukrem trzcinowym.
Kompot z czarnej porzeczki i jabłek.
|
Pt. 28.12.18r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku z majonezem, słupki marchewki.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jabłko, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Gulasz z indyka , ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej i marchewki.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
PN.31.12.18r.
|
Kasza manna na mleku, bułka wrocławska z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym.
Herbata z cytryną.
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem trzcinowym.
Kompot jabłkowy.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.