11.03-22.03.2019 r
Opracowały: Katarzyna Górny
Joanna Piątek
Data
|
Śniadanie I
|
Śniadanie II
|
Obiad
|
PN.
11.03.19r.
|
Chleb razowy z masłem, pastą z tuńczyka, jajek i ogórka kiszonego.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Kasza jaglana na gęsto na mleku z musem truskawkowym.
Herbata z cytryną .
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Piersi z kurczaka w białym sosie, ziemniaki, sur. z selera, marchwi i jabłek z żurawiną.
Kompot z porzeczki czarnej .
|
WT.
12.03.19r.
|
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem, pomidorem
Herbata z cytryną.
|
Parówki z szynki na gorąco z ketchupem, chleb zwyczajny z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Herbata miętowa.
|
Zupa jarzynowa.
Ryż z jabłkami, cynamonem i bitą śmietaną.
Kompot z wiśni i gruszek.
|
ŚR.
13.03.19r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, sałatą, szynką z kurczaka i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka drożdżowa z serem, mandarynka.
Herbata z cytryną.
|
Zupa szpinakowa z makaronem.
Bigos z kapusty białej i kiszonej z mięsem, kiełbasą i suszoną śliwką, ziemniaki.
Kompot wieloowocowy.
|
CZW.
14.03.19r.
|
Chałka z masłem, cząstki gruszki.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Chleb z masłem, żółtym serem, jajkiem i rzodkiewką.
Herbata owocowa.
|
Zupa grochowa z grzankami.
Kotlet mielony z indyka, ziemniaki, sur. z sałaty lodowej, pomidorów i ogórka zielonego w sosie winegret.
Kompot z truskawek.
|
PT.
15.03.19r.
|
Chleb pełnoziarnisty z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską drobiową, pomidorem i kiełkami warzyw.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną
|
Pół pomarańczy, ciastka biszkopty.
Herbata z cytryną.
|
Zupa grysikowa.
Pierogi ruskie, słupki kalarepki.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
PN
18.03.19r.
|
Płatki owsiane na mleku, bułka maślana z masłem i miodem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb słonecznikowy z masłem, sałatą, polędwicą sopocką, pomidorem i szczypiorkiem.
Herbata owocowa.
|
Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym.
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem trzcinowym.
Kompot z wiśni i jabłek.
|
WT.
19.03.19r.
|
Chleb zwyczajny z masłem, pastą z jajek i szczypiorku , słupki marchewki.
Kakao.
Herbata z cytryną.
|
Budyń waniliowy z brzoskwiniami, ciastka słomka ptysiowa.
Herbata z cytryną.
|
Rosół wołowy z makaronem.
Mięso mielone z jarzynami, ziemniaki, sur. sałata ze śmietaną.
Kompot z malin i gruszek.
|
ŚR.
20.03.19r.
|
Ryż na mleku, bułka grahamka z masłem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
|
Chleb zwyczajny z masłem, serem żółtym, kiełbasą wiejską i papryką czerwoną.
Herbata rumiankowa.
|
Barszcz ukraiński z fasolą na zakwasie.
Makaron z sosem truskawkowym na jogurcie naturalnym i śmietanie.
Kompot z jabłek.
|
CZW.
21.03.19r.
|
Jajko gotowane, chleb zwyczajny z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Jogurt naturalny z bananem i miodem, wafelek zbożowy.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ogórkowa.
Udziec z indyka w sosie z kaszą pęczak, sur. z pora, marchwi i jabłek.
Kompot z porzeczki czarnej i gruszek.
|
PT.
22.03.19r.
|
Chleb razowy z masłem, sałatą, pieczenią rzymską i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Herbata z cytryną.
|
Bułka wrocławska z masłem i twarożkiem, kiwi.
Herbata z cytryną.
|
Zupa ryżowa.
Ryba w panierce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, marchwi i jabłek.
Kompot ze śliwek i jabłek.
|
ALERGENY: Posiłki dla dzieci zawierają wszystkie występujące alergeny, a w szczególności: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy drzewne (laskowe, włoskie, makadamia, pistacje ,brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne, seler, sezam, soje, gorczyce, łubin.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie dekadowym.
|